logo

Пољопривреда

Регрес за гориво и подстицаји у биљној производњи

Носиоци пољопривредних газдинстава могу до краја јуна да предају захтеве за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2013. години, као и захтеве за регресирање дизел горива за пролећне и јесење радове у пољопривреди у 2013.години.

Подносиоци захтева за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2013.години су носиоци регистрованог пољопривредног газдинства (РПГ).

Они имају право на основне подстицаје у конвенционалној биљној производњи у износу од 6.000,00 динара по хектару, пријављеног обрадивог земљишта, осим природних ливада и пашњака у оквиру групе култура крмно биље на дан 31.март 2013.године.

Право на средства има носилац РПГ који је:

1. пријавио биљну производњу (конвенционалну,односно органску) до краја рока за обнову регистрације (31.03.2013.године),

2. поднео захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2013. години од 01.05. до 30.06.2013.године.

ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА

Захтев за остваривање права на основне подстицаје у биљној производњи у 2013.години подносилац захтева подноси од 1. маја до 30. јуна 2013.године у Управи за трезор, филијала Младеновац у улици Краља Александра Обреновића 74, где се и могу информисати о детаљима.

Регрес за  дизел гориво за пролећне и јесење радове у 2013.години. Предмет регреса је део малопродајне цене дизел горива Д-2, и евродизела за пролећне радове, односно дизел горива гасног уља 0,1 и евродизела за јесење радове, у висини од 120 литара горива по хектару, а највише до 100 хектара, и то:

- до 60 литара горива по хектару које купи од 1. априла до 31. маја 2013. године за пролећне радове;

- до 60 литара горива по хектару које купи од 15. септембра до 30. новембра 2013. године за јесење радове

Подносилац захтева има право на регрес у висини од 50 динара по литру горива за пријављене површине обрадивог земљишта, осим природних ливада и пашњака у оквиру групе култура крмно биље за конвенционалу производњу, односно у висини од 70 динара по литру горива за пријављене површине обрадивог земљишта, осим природних ливада и пашњака у оквиру групе култура крмно биље за органску производњу.

УСЛОВИ ЗА ОДОБРАВАЊЕ РЕГРЕСА

Право на регрес има подносилац захтева који је:

1. пријавио биљну производњу (конвенционалну, односно органску) до краја рока за обнову регистрације (31.3.2013. године);

2. поднео захтев за регресирање,

3. поднео оригинал фискалних исечака издатих на пумпама НИС у складу са законом којим се уређују фискалне касе на чијем телу (предња страна) је одштампан БПГ и на чијој полеђини је овлашћени дистрибутер који га је издао уписао број ПГ и оверио га печатом и потписом, а купац потписао.

4. поднео фотокопију саобраћајне књижице (дозволе) на име подносиоца, односно фотокопију уговора о коришћењу машине са фотокопијом саобраћајне књижице (дозволе) за ту машину, ако је поднет захтев за набавку евродизела. У случају да се из саобраћајне дозволе не може утврдити да машина користи евродизел, подносилац захтева предаје изјаву коју добија  у Управи за трезор.

ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА

Захтев за остваривање права на регресирање дизел горива за пролећне радове у 2013. години  са документацијом, подносилац захтева подноси у Управи за трезор, филијала Младеновац у улици Краља Александра Обреновића 74, од 1. маја до 30. јуна 2013. године.

Захтев за остваривање права на регресирање дизел горива за јесење радове у 2013. години са документацијом, подносилац захтева подноси у Управи за трезор, филијала Младеновац у улици Краља Александра Обреновића 74, од 15. септембра до 15. децембра 2013. године.

Захтев се подноси само једанпут у два примерка за припадајућу количину дизел горива, односно евродизела за пролећне радове и једанпут у два примерка за јесење радове у пољопривреди.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.