logo

Пољопривреда

Дани воћа у Дубони

Воћари из Дубоне и ове године су представили своје производе на Данима воћа одржаним 28. августа у дворишту тамошње Месне заједнице. Традиционалну ревијалну изложбу воћа организовао је Савет МЗ Дубона.

Посетиоци су имали прилике да виде и дегустирају изложене брескве, јабуке и шљиве из воћњака произвођача из Дубоне. Четврта традиционална манифестација "Дани воћа 2014" одржана је у дворишту месне заједница, а приредба је као и до сада имала хуманитарни карактер. Изложено воће организатор је наменио малишанима из дома у "Звечанској" и младеновчком Дневном боравку за децу ометену у развоју.

 

Манифестацији присуствовали председник градске општине Младеновац, Дејан Чокић, члан Већа, Дејан Вићовац и заменик председника Скупштине, Момчило Савковић. Дане воћа је званично отворио Дејан Вићовац, члан Већа за привреду и пољопривреду.

- Традиционално већ четврти пут, 28. Августа на Велику Госпојину у Дубони се окупљамо да промовишемо ову манифестацију која поред ревијалног има и хуманитарни карактер. Наиме, воће са ове изложбе се доставља младеновачком Дневном боравку и малишанима у дому у "Звечанској". Ово је била тешка година за воћаре, временске непогоде, превише влаге, болести  и нестабилна цена производа.

 

Воћари у Дубони су успели да сачувају свој род у великој мери и већину тога сместе у своје мини хладњаче. Драго ми је да је учешће у овој манифестацији узео и Павловић, пчелар који је све рекао својом реченицом "да нема пчела, не би било ни воћа". Захваљујем се свим воћарима који су узели учешћа на "Данима воћа" као и мештанима  Дубоне који су ову манифестацију посетили - рекао је Вићовац.

 

 

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.