logo

Пољопривреда

Зимска школа пољопривреде

Пољопривредна и саветодавна служба Младеновац организовала дводневну Зимску школу пољопривреде која се 10. и 11. децембра одржава у просторијама ове службе.

Пољопривредници су показали велико интересовање за предавања која су ове године фокусирана на области сточарства ратарства. Предавачи из Пољопривредне службе, ИМПАК-а и Института за ратарство и повртарство Нови Сад, говорили су о неговању озимих усева, заштити стрних жита, агротехници кукуруза, органској производњи у овчарству и козарству, производњи млека на органским фармама као и о неизбежној теми удруживања пољопривредних произвођача.

 

Бранислав Радовановић, директор Пољопривредне и саветодавне службе Младеновац, поздравио је учеснике предавања и госте из Министарства пољопривреде и градске општине Младеновац.

– Све што радимо, све мере, уредбе, законе које спроводимо и предавања која организујемо имају за циљ што боље упознавање пољопривредника са новим научним решењима у пољопривредној производњи. Жеља нам је да се на време и што боље припремимо за предприступне фондове Европске уније за пољопривреду како би та средства максимално искористили. То време ће врло брзо доћи, а жеља нам је да не поновимо грешке Бугарске и Румуније које су биле пројектно неспремне за ове фондове и нису искористили ни половину опредељених средстава – рекао је Радовановић.

Дејан Вићовац, члан Већа за пољопривреду и привреду градске општине Младеновац, истакао је важност Пољопривредне службе за едукацију и стварање модерних пољопривредника који ће у будућности радити и производити у Европској унији.

– Вама бар не морам да говорим колико је пољопривредна производња скупа и о каквим се улагањима ради. Пољопривредник данас не може себи да дозволи луксуз да направи један или више промашаја јер ако се то деси све што сте уложили пропада. Што се предприступних фондова тиче они су неминовност која нас очекује. Градска општина Младеновац организује посебно одељење које ће се бавити едукацијом у писању и припреми пројеката за ове фондове тако да ћете имати нашу помоћ и подршку – рекао је Вићовац.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.