logo

Спорт

Милорад пети у Европи

Двадесетдвогодишњи Милорад Лазаревић који наступа за младеновачки рвачки клуб "Љубомир Ивановић Геџа" на Европском првенству у Украјини освојио je пето место у категорији до 90 килограма. На такмичењу одржаном од 9. до 16. јуна у украјинском граду Јужном, Лазаревић је представљао Србију у конкуренцији 36 репрезентација. На путу до полуфинала Милорад је савладао представнике Шведске, Италије и Шпаније.

– Дошао сам до полуфинала где сам се борио са Украјинцем. Нијансе су одлучивале, али на крају је домаћи такмичар победио. После тога сам за треће место рвао са представником Русије, али не знам да ли је у питању била предност домаћег терена, углавном Рус је добио тај меч. Ипак пети сам у Европи и ја сам презадовољан. Захвалио бих се Градској општини Младеновац која ме је подржала и пружила ми прилику да одем на ово велико такмичење – каже Лазаревић који се такмичио у категорији грепинг.

Скроман момак из Кораћице каже да иза његовог успеха стоји доста труда и зноја, али и да му је после толико година била част да представљам Србију и Младеновац на једном европском такмичењу. Лазаревићев успех, као и добри резултати момака из рвачког клуба "Љубомир Ивановић Геџа" полако "враћају у град" један од  најтрофејнији младеновачких спортова.

Осокољен успехом у Украјини, Лазаревић најављује поход на једну од медаља на предстојећем Светском првенство које ће се одржати у Београду крајем септембра.

– Од данас почињем са припремама за Светско првенство. Сада у Младеновцу немам спаринг партнера и морам да путујем у Београд где су ми људи из Партизана изашли у сусрет. Верујем у себе и надам се да ћу обрадовати Младеновац са светском медаљом.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.