logo

Спорт

Злато за Немању

Младеновачки кик боксер и репрезентативац Србије, Немања Глишић, освојио је златну медаљу на јуниорском првенству Европе у италијанском граду Лињано Сабијадоро на којем је учествовало преко 1000 такмичара из 36 земаља.

На јуниорском Првенству Европе у кик боксу од 3-10. септембра у Лињано Сабијадоро (Италија), репрезентацију Србије представљало је 26 такмичара у дисиплинама low kick и К1. У укупном пласману, репрезентација Србије заузела је друго место иза Русије, а испред Азербејџана, Хрватске, Пољске и других.

Младеновчанин Немања Глишић после финалне борбе и победе од 3:0 над руским такмичарем освојио је златну медаљу у категорији до 67 кг.  – старији јуниори ( lou kik ).

Поводом великог успеха нашег спортисте, Немању Глишића, члана Кик бокс клуба "Младеновац", примио је Бранислав Јовановић, председник Градске општине Младеновац.

– Захваљујући Немањи, изгледа да овакви скупови већ постају традиција јер оно што је успешно почео наставља и даље. Опет се вратио са медаљом са Европског првенства и свакоме је част да угости оваквог момка. Овај пехар и медаља показују да младеновачки спортисти у различитим спортовима постижу врхунске резултате. Ова разноликост показује да кик бокс има, не само мало, него огромно месту у Младнеовцу. Градска општина Младеновац је до сада улагала у све спортове којима се баве наши суграђани тако да ћемо и овај пут сигурно пронаћи средства да наградимо Немањин успех – рекао је Јовановић.

Скромни седамнаестогодишњак који најбоље "говори" у рингу, захвалио се на председнику општине на пријему. О свом путу ка злату каже :

– Било је веома узбудљиво, нарочито у тренутку када смо исчекивали жреб за борбе. Први меч сам радио против Хрвата којег сам добио убедљиво са 3:0. У полуфиналу сам наишао на најтежу и најбољу репрезентацију на турниру - Русију. Противник је био добар, али сам и њега победио. Такође, и у финалу сам се сусрео са руским такмичарем и ту је била жестока борба. Било је доста повреда, али ако желите победу морате да дате све од себе. Повреде су прошле, а ја сам се вратио са златом. Цела наша репрезетација је освјила доста медаља на првенству тако да смо сви задовољни постигнутим успехом.
Шта више да кажем, очекујем и надам се да ћемо следеће године освојити и Светско првенство, па да у Младеновац донесем још медаља – рекао је Немања Глишић.

Иначе, наша репрезентација је заузела друго место на Европском првенству у кикбоксу за јуниоре у Италији. Србија је са 23 одличја, девет златних, шест сребрних и осам бронзаних друга најуспешнија селекција, а испред наших репрезентативаца налази се само Русија која је у Италију дошла у комплетном саставу у свим дисциплинама. Србија се у Лињано Сабијадороу такмичила само у две ринговне дисциплине лоу кику и К-1 стилу, па је успех још значајнији.
Оно што посебно радује је чињеница да су у директним окршајима са Русима наши млађи и старији јуниори имали бољи скор.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.