logo

Спорт

Сребро из Братиславе

Члан младеновачког Кик бокс клуба "Бановић Страхиња" и српски репрезентативац Немања Глишић, освојио је сребрну медаљу на недавно завршеном Светском првенству за јуниоре одржаном у Братислави.

Светско првенство за јуниоре окупило је 1600 учесника из 60 земаља са пет континената. На једном од најмасовнијих Шампионата за млађе категорије, боје наше земље бранило је 29 такмичара у две дисциплине лоу кику и К1 стилу.

Наш суграђанин Немања Глишић такмичио се у дисциплини лоу кик у категорији до 67 килограма. Немања је стигао до финала где је после тешке и неизвесне борбе, изгубио резултатом 2:1 од представника Русије чиме је за Србију изборио сребрну медаљу.

Поводом успеха нашег спортисте, данас је Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, угостио Немању Глишића и његовог тренера Владу Радовановића.

Чокић је испред градске општине Младеновац, честитао Немањи и његовом тренеру на постигнутом резултату.

– Нажалост, ми у овом буџету немамо предвиђене средства за освојене ванредне резултате јер претходни члан Већа за спорт тај новац није издвојио. Сигуран сам да ћемо током усвајања новог буџета одвојити део средстава за постигнуте резултате током године и да ћемо јасно утврдити колико се добија за прво, друго или треће место. Наравно, нећемо заборавити ни ову Немањину медаљу, али мораће да се стрпи до почетка следеће године када ћемо га наградити и материјално. Такође, извинио бих се у име Драгослава Стојковића, члана Већа задуженог за спорт, који данас није могао да присуствује овом пријему али ме је замолио да пренесем његове честитке Немањи и Влади. Сигуран сам да ће наши спортисти имати добру сарадњу са њим јер је човек из спорта и најбоље разуме проблеме спортиста – рекао је Чокић.

Немања Глишић се захвалио на пријему и обећао још медаља. Каже да су сва три меча била тешка, али да је на крају пресудила судијска процена.

– Први меч против Азербејџана сам добио нокаутом у трећој рунди, други меч сам такође добио. Финални меч сам радио са репрезентативцем Русије. Борба је била изједначена, али у трећој рунди сам пружио максимум, тако да сам био доминантнији од њега, међутим судије то тако нису виделе и меч сам изгубио са 2:1. Пратило ме је доста повреда. Нисам могао најбоље да пласирам ударце ногама и тако скупљам поене, али поред тога дао сам максимум. Ипак, ја сам задовољан и другим местом. Хтео бих да се захвалим мом тренеру Влади који ме је добро спремио, као и свим људима који су ми помогли да одем на ово такмичење. Потрудићу се да следећи пут донесем златну медаљу.

Речи хвале за Немању имао је и његов тренер у Кик бокс клубу "Бановић Страхиња", Влада Радовановић.

– Шампион се не огледа по медаљи коју носи око врата, већ по срцу које носи у грудима, а Немања свакако има велико срце. Сасвим је нормално да и најбољи понекад изгубе, али битно је да је он одрадио све оно што смо тренирали у припремама. За убудуће и Немања и ја можемо да обећамо много боље резултате. Захвалио бих се председнику општине, Дејану Чокићу, на максималној подршци. Свесни смо да је ситуација и у нашој општини и у друштву веома тешка. Упркос томе људи из општине нам максимално излазе у сурет и у Спортском центру добијамо све што нам је потребно – рекао је Радовановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.