logo

Спорт

Дочек за шампиона

Породица, тренери и другари из Карате клуба "Младеновац" дочекали су јуче Марка Антића, српског репрезентативца и нашег суграђанина који је на Светском првенству за сениоре у Паризу освојио бронзану медаљу.

Сви који су допринели великом успеху нашег картисте са нестрпљењем су јуче чекали да слети авион из Француске са члановима репрезентације Србије. Чланови Карате клуба "Младеновац" први су честитали свом другару на светској медаљи.

Наш суграђанин Марко Антић је на Светском првенству за сениоре, одржаном од 21. до 25. новембра 2012. године у Паризу, освојио бронзану медаљу у борбама појединачно до 60 кг. У одлучујућем сусрету он је победио такмичара из Колумбије Рендона Андресона са 3:0 и освојио бронзану медаљу. Ово је уједно била и једина медаља за Србију на изузетно јаком такмичењу које је окупило 116 земаља са преко 1000 такмичара.

Аутобус са момцима и девојкама из Карате клуба "Младеновац" синоћ је са аредрома стигао пред градску општину Младеновац, где је председник општине Дејан Чокић, честитао Марку на великом успеху, како за Србију тако и за наш град.

Марко Антић је поздравио све и захвалио се на дочеку који га је изненадио и обрадовао.

– У Паризу сам учествовао у категорији сениора и кроз шест мечева сам успео да изборим овакав резутат. Можда још увек нисам свестван шта сам урадио, али знам да је ово сан сваког спортисте. Сигурам сам да свако ко се бави неким спортом сигурно сања о светској медаљи. Трудио сам се, радио сам и желим да се захвалим својим тренерима и мојој породици који су увек били ту и веровали у мене. Желео бих да сваки спортиста осети како је бити на постољу – рекао је Антић. 

Драгослав Стојковић, члан Већа за развој спорта и туризма, рекао је да Марко наставља једну светлу традицију младеновачког каратеа започету пре двадесет година.

– Данас сам посебно узбуђен јер за годину дана пуним 40 година у овом спорту, а ово су тренуци које сам мислио да сам негде замрзао и да су иза мене. Међутим, данас ме је на исти начин резултат Марка Антића импресионирао као накада резултати наших каратиста попут Слађане Митић, Роксанде Лазаревић, Маријане Вићовац и Николе Јовановића. Годинама сам говорио да је овакав резутат могуће остварити само у једној правој спортској карате породици каква је Карате клуб "Младеновац". За четири деценије колико постоји наш клуб изнедриили смо много шампиона и желим да кажем да је ово резултат који се пише за генерације и који остаје онима који долазе за вама. Ово је веома значајно за наш клуб и за наш град. Ми тренери знамо да када је овакав резултат у питању чекају се године, када је Марко у питању то је пуних 16 година тренирања. Желео бих да му се захвалим и честитам као његов тренер и учитељ, али и да се захвалим његовим тренерима Александру Ранисављевићу и Слађани Стојковић као и  Александру Петровићу који се трудио да буде прави спаринг партнер. Такође, желео бих да се као педагог и учитељ захвалим породицу Антић – рекао је Стојковић.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, захвалио се Марку на свему што је урадио за наш град и обећао да ће му се општина Младеновац одужити.

– Марко, честитам ти од срца за ово што си урадио за наш град. За ових шест месеци колико сам председник општине, на жалост нисам имао овакве тренутке где могу да дочекам шампиона испред општине Младеновац. Овај дан је зато за мене посебно драг. Не знам да ли си још свестан колико си урадио за наш град, али знам да је карате спорт у којем има врло мало финасијског момента. Веруј ми да ни код нашег Геџе није било пара у рвању, па ипак данас Спортски центар носи његово име. То је нешто што је вечно. Само резултати и твоја лична афирмација много ће донети и теби и нашем граду. Желим ти пуно среће и да доносиш још много медаља.

Милош Стојановић, заменик председника општине, рекао је да Марко Антић треба да буде пример и узор свим младима у нашем граду.

Јуче су посебно били срећни они који су са Марком највише радили, његови тренери и другари из клуиба. Слађана Стојковић, тренер који је са Марком радила непосредно пред Светско такмичење рекла је да је њој као тренеру и бившем европском прваку дража Маркова медаља него све њене.

Тренер Александар Ранисављевић истако је да је Антић од шест мечева пет добио без и једног изгубљеног поена.

– Зато мислим да је ово само почетак једне лепе приче и желим му још сјајнијх медља у наредном периоду као што је до сада радио на међународним такмичењима. Хвала општини Младеновац и Спортском центру без којег не би могли да тренирамо и који су нам увек излазили у сусрет.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.