logo

Спорт

Прва "тројка" на страни

Прва "тројка" на страниКада вам је каса стално празна, када вас унапред сви отпишу и када делите судбину града који представљате остаје вам мало мотива да "јурите лопту по ливади". Међутим, да су осим новца у фудбалу остали и неки други мотиви, у прва четири кола показали су момци из ОФК Младеновца. За разлику од претходних сезона када су се "вукли" по терену, од почетка ове, момци са Селтерса "гину" за сваку лопту. Показало се да срчан тренер и борбени играчи могу да надоместе неке друге, појединачне и колективне недостатке, зато су суботња три бода са Дунава била изненађење за све, осим за играче и тренера.

ПАЛИЛУЛАЦ - МЛАДЕНОВАЦ (0 : 0) 0 : 1 − Пред малобројном публиком домаћин из Крњаче очекивао је лак плен против гостију из Младеновца. Тренер домаћих ушао је у утакмицу без неколико стандардних првотимаца очекујући слаб отпор младе екипе са Селтерса. Свој деби на суботњој утакмици имао је Небојша Вукмировић, ново име на Селтерсу, некадашњи почетник у екипама Обилића, Рада и Телеоптика. На самом почетку другог полувремена, у 48. минуту, Вукмировић је прохујао по левој страни, центрирао, а лопту је главом у мрежу закуцао високи Галин. Да Младеновчани умеју да се бране, показало се у прошлом колу када су, упркос примљеном голу, успели да извуку бод против искусних Јагњилаца који су цело полувреме имали играча више. Резултат је сачуван и у Крњачи, пре свега захваљујући седамнаестогодишњем голману Прековићу који израста у правог мајстора међу стативама, па до комаданта одбране Уроша Радишића, који је неуморно чистио противничке лопте из свог шеснаестерца.

БЕОГРАД - КОВАЧЕВАЦ (0 : 1) 1 : 1 − Пред око 200 навијача Ковачевац је гостовао, по многима, најјачој екипи Српске лиге Београд. Међутим, да фаворити постоје само на папиру, показали су првотимци Ковачевца које је само четири минута делило од победе. Ковачевац је започео без респекта према домаћину. Слободан ударац на половини домаћих је брзо изведен, а на пригравање Ђорђевића одлично је реаговао Бранежац који у 33. минуту доноси предност Ковачевцу. Домаћи у наставку крећу агресивније и почињу са опсадом гола гостију али голман Лукић правовремено реагује .Тако у 80. минуту брани снажан шут Божића са ивице шеснаестерца, а затим, у паду и "одбитак" Келечевића. Ипак, чак ни добар голман попут Лукића ништа није могао да учини у 86. минуту. Са леве стране стиже лопта на ногу Влајићу који је топовском волејчином закуцава у рашље Лукића. Евро - гол за изједначење, али не и за крај узбуђењима на Карабурми. До краја играч гостију Кекић шутира са десет метара али високо изнад пречке, док на другом крају терена Мијајловић са 16 метара шутира по земљи али, на жалост, само погађа стативу.

ШУМАДИЈА - РЕСНИК 0 : 0 − Иако је чак 700 навијача очекивало победу својих љубимаца, Шумадија је морала да се задовољи само бодом против гостију из Ресника. Напади гостију нису уродили плодом, пре свега , захваљујући голману Шумадије, Филипу Кљајићу који је понео епитет играча утакмице. Прво полувреме протекло је у занаку младог голмана који је у завршници одбранио колосалну шансу Гајића. Домаћи су у наставку кренули у офанзиву, али су гости стварали шансе. Још једном, треба истаћи голмана Кљајића који је најзаслужнији за недељни реми у Јагњилу


РЕЗУЛТАТИ 4. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Срем - Вождовац (0:0)
Дорћол - Синђелић (1:0)
Железничар - Хајдук (3:2)
Сопот - БАСК (1:1)
Шумадија - Ресник (0:0)
Палилулац - Младеновац (0:1)
Београд - Ковачевац (1:1)
Раднички (О) - Графичар (2:1)


ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

КОВАЧЕВАЦ − СРЕМ
МЛАДЕНОВАЦ − БЕОГРАД
РЕСНИК − ПАЛИЛУЛАЦ
ГРАФИЧАР − ШУМАДИЈА
БАСК − РАДНИЧКИ (О)
ХАЈДУК − СОПОТ
СИНЂЕЛИЋ − ЖЕЛЕЗНИЧАР
ВОЖДОВАЦ − ДОРЋОЛ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.