logo

Спорт

Сребро и бронза из Будимпеште

Поводом освајања сребрне и бронзане медаље на Европском универзитетском такмичењу у Будимпешти, представници општине Младеновац, уприличили су данас пријем за Јелену Миливојчевић из Карате клуба "Младеновац".

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац и Драгослав Стојковић, члан Већа, угостили су данас чланове Карате клуба "Младеновац". Њихова такмичарка Јелена Миливојчевић је на недавно одржаном Европском универзитетском такмичењу у Будимпешти освојила сребрну медаљу појединачно и бронзану екипно.

– Универзитетско такмичење у Будимпешти је било доста јако и најбројније до сада, са обзиром да је учествовало 150 универзитета из преко 30 земаља. Радила сам четири меча, прво коло са таммичарком из Шпаније, друго са Италијанком, а треће са Аустријанком. Сва три меча сам добила убедљиво, да би у финалу радила са Словакињом. Цео меч сам водила 1:0, али пред крај ми је пала концентрација и супарница је изједначила.

Судијском одлуком је Словакиња добила овај меч. Другу медаљу са освојила у екипној категорији са другарицама из репрезентације. Имали смо тежак жреб, али смо се избориле и дошли до бронзане медаље – рекла је Јелена Миливојчевић и додала да ће и убудуће долазити у општину са још медаља. Она се захвалила представницима општине на пријему као и тренерима и другарима из клуба који су, како је рекла, допринели њеном успеху.

Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, честитао је  Јелени на одличном резултату.

– Заиста у овим тешким временима, последњих годину дана, једино што може да нас обрадује сте управо ви спортисти. Ово је за време мог мандата сигурно један од лепших тренутака. Искрено ми је драго што имам привилегију да вам данас будем домаћин – рекао је Чокић.

Драгослав Стојковић, члан Већа за развој спорта и туризма, истакао је да је Јелена на најбољи начин успела да усагласи своје обавезе као студент и као спортиста и буде успешна на оба поља.

– Ти си неко ко није изненедио овим резултатом већ је то природан след онога што ти носиш одавно као спортски потенцијал. Мислим да је ово само доказ да си на правом путу. У овим техничким спортовима успех никада не дође преко ноћи и сви ви то најбоље знате. Ово је такође најбољи доказ да општина није погрешила када је стала иза пројекта спорта на локалу, а нарочито врхунски спорт. Није то тако увек било и било је хода по мукама, а сада спорт живи и успева да нас обрадује – нагласио је Стојковић.

Александар Ранисављевић, председник Карате клуба "Младнеовац", рекао је да овај клуб од 2007. године па до сада сваке године у Младеновац доноси бар једну европску или светску медаљу.

– Ми смо мали клуб, али одавно превазилазимо локалне, градске али и националне оквире. Искористио бих ову прилику да покренем иницијативу да карате клуб добије неки свој простор у којем би смо могли да све ове младе генерације што боље припремимо и наставимо ниску успеха у будућности.

Слађана Стојковић, тренер Карате клуба "Младеновац", рекла је да је ово велики успех за клуб.

– Као тренер једног од најуспешнијих клубова у Србији свих времена захваљујем се Јелени Миливојчевић на освојеним медаљама на Европском студентском првенству које се одржало у Будимпешти. Она је једна трофејна такмичарка која је пре три године појачала редове нашег клуба када је дошла из Обреновца. Она путује и борави у Младеновцу и тренира са нашим успешних такмичарима и то је дало резултате јер се вратила из Будимпеште са две медаље, екипно и појединачно, и то је свакао велики успех и за наш клуб – рекла је Стојковићева.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.