logo

Спорт

Најава турнира "Љубомир Ивановић Геџа"

Поводом 28. Међународног рвачког турнира "Љубомир Ивановић Геџа" који ће у петак и суботу одржати у спортском центру "Бањица", Драгослав Стојковић, члан Већа градске општине Младеновац, угостио је представнике организационог одбора турнира.

Међународни турнир у грчко римском стилу "Љубомир Ивановић Геџа" одржаће се 14. и 15. марта у Спортском центру "Вождовац", Бањица, у организацији Рвачког клуба Партизан, Рвачког Савеза Београда и Рвачког Савеза Србије. Улаз на ову дводневну спортску манифестацију је бесплатан.

Гости градске општине Младеновац, данас су били представници Рвачког клуба "Партизан", техничког организатора турнира, као и пријатељи и родбина чувеног српског рвача пореклом из Ковачевца.

Данашњем пријему су присуствовали Драган Ивановић, син Љубомир Ивановић Геџа, Рајко Балтић, директор Турнира и Рвачког клуба "Партизан", Љубомир Жакула, директор ИПЦ центра, Саша Младеновић, шеф протокола Турнира и Драган Николић, председник Скупштине РК "Партизан" у члан ОК Турнира.

У име градске општине Младеновац која је један од спонзора турнира госте је поздравио Драгослав Стојковић, члан Већа градске општине за развој спорта и туризма. Он је рекао су сећања на легендарног југословенског рвача још увек жива и упечатљива.

– Велике атлете остављају неизбрисиве трагове у историји спорта, а Геџа је поставио темеље српског рвања и учинио да ова древна олимпијска борилачка вештина буде уједно и наш најтрофејнији спорт. Општина Младеновац је помогла организацију туринра са 100.000 динара. Знамо да су ово скромна средства за тако важан догађај, али, нажалост, ова помоћ је условљена одлуком о Привременом финасирању општине – рекао је Стојковић и позвао Младеновчане да посете ово такмичење.

Рајко Балтић, директор Турнира и Рвачког клуба "Партизан" који је поднео највећи терет организације турнира захвалио се председнику општине, Дејану Чокићу и градској општини Младеновац која, колико може, традиционално подржава турнир од његовог оснивања.

– Упркос свим финасијским проблемима који нас прате убеђен сам да ће овогодишњи турнир бити на нивоу претходних, а то значи са доста квалитетних спортиста и екипа. За Рвачки клуб "Партизан" и Рвачки савез Србије је велики успег што успевамо да одржимо континуитет турнира. Геџа је најтрофејнији тренер старе Југославије у свим спортовима који је донео својој земљи преко 140 медаља са својим рвачима.

Спорт је највећи и највиталнији део Србије и ово је и пример младим генерацијама да они који су чинили добро за своју земљу и свој народ никада не смеју бити заборављени – рекао је Батић и додао да су уз фирме и појединце главни покровитељи турнира Министарство омладине и спорта, град Београд и општине Младеновац и Вождовац.

По завршетку пријема, положени су венци на бисту Љубомира Ивановића Геџе испред Спортског центра, Геџину бисту на тргу у Ковачевцу и на гробове чувеног рвача и његовог недавно преминулог брата Радета Ивановића, на месном гробљу у Ковачевцу.

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.