logo

Спорт

Никола Јовановић нови шампион света

Никола Јовановић нови шампион светаЧлан репрезентације Србије из Карате клуба "Младеновац", Никола Јовановић нови је првак света у конкуренцији за млађе сениоре (до 78 кг.). Јовановић је на Светском купу у Мароку у финалном мечу победио Сахина из Турске са 3 : 0. На путу до злата Јовановић је у пет мечева био бољи од представника Шкотске, Венецуеле, Јапана, Алжира, Словачке и Турске.

Најпре је био бољи од репрезентативца Шкотске, Болтона (3:0), да би у другом колу после 0:0 у регуларном делу у продужецима био бољи од Мендеза из Венецуеле (1:0). У наставку победио је Јапанца Танија (2:1) и Алжирца Халуана са 4:1 да би у полуфиналу победио Цисара репрезентативца Словачке (2:0) и коначно у финалу Турчина Сахина са 3:0.

− Никола је одлично радио меч, од почетка до краја је контролисао борбу и ниједног тренутка није дозволио Сахину да преузме иницијативу. Ова медаља светског шампиона је круна његове досадашње каријере. Сарађујемо од кадетске конкуренције и тада се видело да расте у квалитетног борцам шампиона. Знао сам да ће у Мароку дати све од себе да освоји злато и тако је и било − рекао је селектор Горан Шћепановић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.