logo

Спорт

Са 15 година на крову планете

Са 15 година на крову планетеПре пет дана репрезентативка Србије из Младеновца, петнаестогодишња Андриана Вићовац, чланица овдашњег Карате клуба "Протос", постала је светски кадетски шампион на 6. Светском шампионату за кадете и јуниоре у мароканском граду Рабату. У жестокој конкуренцији 74 репрезентација Андриана је у категорији до 54 кг за кадеткиње, у мечу за титулу најбоље на свету савладала такмичарку из Норвешке резултатом 2:1 и освојила златну медаљу и прво место.

Пут до светског злата почео је у првом колу где се наша суграђанка сусрела се са такмичарком из Белгије коју је победила максималним резултатом 8:0, док је у другом колу победила са 3:2 незгодну такмичарску из Јапана. У трећем колу радила је против такмичарке из Аргентине коју је победила са 5:0. У полуфиналном мечу победила је такмичарку из Венецуеле са 8:0, а у финалу је надмудрила репрезентативку Норвешке коју је победила резултатом 2:1.

Никола Протић, тренер К.К "Протос", каже да је Андриана уз велике материјалне напоре клуба отишла на првенство али да је својим успехом оправдала указано поверење тако што је просто "почистила" противнице са подијума.

− Андриана је први светски првак из Младеновца у било ком спорту. Била је на Првенству Медитерана у септембру где је освојила треће место, затим је на Европском купу у Ријеци била прва и сада у Рабату где је постала светски шампион. Она је у клубу од оснивања, тренира са нама већ осам година и освојила све што може да се освоји, а и овај један поен који је Норвежанка узела на планетарном шампионату у Мароку био је само због њене грешке − каже Протић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.