logo

Спорт

Турнир "Ноћ Шампиона" у Младеновцу

Традиционални карате турнир "Ноћ Шампиона" одржан је 8. новембра у Спортском центру. На турниру је учествовало 38 клубова са преко 450 такмичара у свим узрасним категоријама, у дисциплинама кате и борбе.

Турнир су организовали Карате клуб "Младеновац" и Спортски савез Младеновца, а пуне трибине биле су велика подршка и охрабрење за најмлађе такмичаре који су по први пут изашли на татами.

Као и протеклих година, и овога пута организатори ове лепе спортске манифестације показали су се као добри домаћини. Иначе, овај турнир има традицију дугу преко тридесет година још од када је почео да се појављује у званичном програму матичног савеза као Куп Ослобођења Младеновца, да би пре петнеастак година променио назив у "Ноћ Шампиона".

Такмичење је отворио Дејан Чокић, председник градске општине Младеновац, који је том приликом рекао да је карате један од ретких спортова који може да доведе више стотина такмичара у наш град и окупи их на једном месту. Он је истакао да је КК "Младеновац" годинама у назад један од најуспешнијих спортских клубова у Младеновцу уз жељу да најбољи победе, као и да се догодине у још већем броју окупе у нашем граду.

Турниру сз приусутвовали и председник Београдског карате савеза, др Ненад Коропановски и председник Спортског савеза Младеновца, Драгосалав Стојковић, а на самом такмичењу најуспешнији је био домаћин, Карате клуб "Младеновац".

Александар Ранисављевић, председник Карате клуба "Младеновац", каже да је веома задовољан великим одзивом клубова и такмичара што је још једна потврда не само кавалитета самог турнира већ и угледа који младеновачки клуб ужива у карате спорту.

– Што се тиче наступа наших такмичара изузетно сам задовољан, а нарочито бих похвалио наше најмлађе такмичаре који су по први пут наступали и због којих највише и организујемо овај турнир како би стекли шансу да своје прве такмичарске кораке направе пред домаћом публиком. Као још један велики успех клуба, додао бих да су у исто време наша два сениорска репрезентативца, Марко Антић и Јелена Миливојчевић наступали на 22. Светском првенству у Бремену (Немачка) – рекао је Ранисављевић.

  

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.