logo

Спорт

Андриана Вићовац вицешампион Европе

Андриана Вићовац вицешампион ЕвропеНа недавно завршеном 38. Европском првенству за кадете и јуниоре одржаном у турском граду Измиру, наша суграђанка Андриана Вићовац, репрезнтативка Србије и чланица К.К "Протос" постигла је велики успех за Србију и наш град освојивши европско сребро. Андриана Вићовац (54кг) је на смотри Старог континента у Измиру доказала да злато освојено пре нешто више од два месеца у Мароку на Светском првенству није било случајно. Сјајну форму из новембра Андриана је потврдила добрим издањима и пласманом у финале где је, на жалост, поражена од домаће такмичарке из Турске.

Да се радило о изузетно квалитетном и напорном тaкмичењу сведочи и податак да већина наших репрезентативки у овој категорији ниje прошлa ни први круг, за разлику од Андриане која се пробила до финала. До финалног меча Андриана је била боља од такмичарки Азербејџана 9:1, Холандије 1:0, Словачке, на прегласавање 4:0. У полуфиналу је победила Шпањолку 3:0. У финалу противница јој је била домаћа такмичарка која је славила са 3:0 и Адриани је после светског злата припало европско сребро.

Поводом великог успеха младе каратисткиње, данас су Иван Јанковић и др Зоран Милетић, чланови Општинског већа, угостили Андирану Вићовац и њене тренере из младеновачког К.К "Протос", Ивана Лакићевића и Николу Протића.

За разлику од оних који данима славе победу у обичном фудбалском мечу другара који се окупе једном недељно не неком терену, Андриана је доказaла и показала да чврсто стоји на земљи и да је сазрела не само као спортиста већ и као личност. Своје европско сребро пропратила је скромним речима

− На такмичењу у Измиру радила сам у категорији кадеткиња до 54 килограма, прво са Азербејџанком, па са Холанђанком, Словенком и полуфинале са Шпањолоком. Онда сам нажалост изгубила од домаће такмичарке 3 : 0. Све је било супер, али мало грејање у сали је било проблематично па смо се такмичили у "минусу", али је на крају све добро прошло − каже Андриана.

Иван Јанковић , члан Општинског већа за спорт, рекао је да за кратко време Општина Младеновац има то задовољство угости Андриану Вићовац због изузетних резултата које постиже.

− Крајем прошле године је постала првак света, а већ месец дана касније испунила је и оно што нам је тада обећала − да ће освојити и једну од медаља на Европском првенству за кадете и јуниоре. Велико нам је задовољство што смо успели да трудом, пре свега људи из К.К "Протос", уз одређену помоћ и Општине Младеновац, створимо услове за постизање оваквих врхунских резултата. Наш циљ и јесте био да у неком периоду, а већ четири године примењујемо систем финасирања млађих селекција спортских клубова, дођемо до резултата. Општина Младеновац ће и даље водити рачуна о својим младим талентима и клубовима тако да ћемо ове године спортским клубовима увећати финансијска средства. Водићемо рачуна да и К.К "Протос" који је био скроман и тражио средства као и прошле године, та средства ове године повећамо како би могли да наставе са успесима. Они су најбољи промотери наше општине јер где год се у свету појаве враћају се са медаљама. Та лествица очекивања је све већа али сам сигуран да ће својим трудом та очекивања и оправдати − рекао је Јанковић.

Иван Лакићевић , тренер К.К "Протос", каже да Андрианино сребро сија златним сјајем јер се у финалу надметала са домаћом такмичарком.

− Ја сам обећао на прошлом пријему златну медаљу, међутим била је сребрна, мада је она исто тако златног сјаја јер је Андриана у финалу радила са домаћом такмичарком, а углавном сва финала су добили домаћи такмичари уз помоћ судија. Овај успех је дошао као резултат једног квалитетног рада Николе и мене јер смо одрадили фантастичне припреме, а убеђен сам да ће Андриана и убудуће постизати врхунске резултате − истакао је Лакићевић.

− Андриана је једина наша репрзентативка што се тиче кадеткиња и јуниорки у свим категоријама која је освојила медаљу. Турци су имали седам златних медаља и ово сребро за нас је златна медаља. Присуствовао сам више пута очигледним крађама у корист турских такмичара, али зато и праве та такмичења на свом терену да би узели што више медаља. Ми смо напорно радили са Андрианом и још два такмичара који на жалост нису отишли на такмичење, мада сам убеђен да би се и они вратили са медаљма − рекао је Никола Протић , први тренер К.К "Протос" и додао да је Андриана сада капитен јуниорске репрезентације Србије и изразио очекивања да ће до године Општина, као и до сад, помоћи њен одлазак на Светско првенство у Малезији. Он се захвалио Општини на помоћи и условима обезбеђеним за тренинге као и новчаној награди од 50.000 динара коју је Андриана добила прошле године за светско злато.

Члан Општинског већа за здравство, др Зоран Милетић , истакао је да Андриана треба да буде узор својим вршњацима, пре свега за њихово добро.

− Причали смо о спорту, о парама, а ја бих мало да попричамо и о здрављу. Гледам ову девојчицу и хтео бих да то и наши суграђани виде, једну скромну и фину девојку која је пропутовала пола света преко спорта, а до краја своје спортске каријере вероватно ће више пута проћи светом, упознати многе људе и користити та познанства. Хтео бих да се њени вршњаци угледају на њу, и да пре свега осмисле свој живот тако да га не троше узалуд − рекао Милетић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.