logo

Спорт

Седмица Ковачевца, победа Младеновца

Седмица Ковачевца, победа МладеновцаМинуло коло Српске лиге Београд обележила је екипа Ковачевца која је на гостовању тиму Графичару дала чак седам голова. Осим рекордне победе Ковачевца, ОФК Младеновац је успео да стигне до победе савладавши на гостовању Ресник, док је трећи младеновачки српсколигаш, Шумадија из Јагњила упркос поразу од Синђелића и даље остала на лидерској позицији Српске лиге.

РЕСНИК - МЛАДЕНОВАЦ 1 : 2 (1 : 1) − Голом Вукмировића у завршници меча, Младеновац је дошао до друге победе у наставку сезоне. Међутим, утакмица није добро почела за тим са Селтерса. Домаћин је преко Бојовића повео у 34. минуту. Шутем са десетак метара, на асистенцију Живковића Бојовић је донео предност домаћима. Да Младеновчани не оду на одмор са минусом потрудио се играч утакмице Вукмировић који је лепо испратио центаршут Смиљанића и са ивице петерца затресао мрежу Ресника. Наставак је донео благу иницијативу Младеновчана, али без изгледних прилика. Изузетно вредну победу нашем тиму донео је Вукмировић у 87. минуту.

СИНЂЕЛИЋ - ШУМАДИЈА 3 : 2 (1 : 1) − Иако су већ у 10. минуту играчи Шумадије могли да поведу Игњатовић је са 12 метара био непрецизан. Казна стиже два минута касније. Оправдано досуђен пенал успешно изводи Јовановић. Три минута пре краја полувремена Шумадија је изједначила. На идеалну асистенцију Игњатовића, Милојевић у трку улеће у шеснаестерац и пласира лопту поред голмана домаћих. У наставку Синђелић креће офанзивније. Већ у 57. минуту Јовановић силовито шутира у голманов угао, а лопта се измигољила из руку голамана Јагњилаца Кљајића и завршава у мрежи. Шумадија пет минута касније опет успева да стигне до изједначења. На повратну лопту Поњевића натрчава Игњатовић и неометано са пенала погађа мрежу. Ипак изванредни голаман Кљајевић и поред неколико спашених голова то није успео да учини у 78. минуту. Јовановић је реализовао идеалну прилику и својим трећим голом поставио коначан резултат меча.

ГРАФИЧАР - КОВАЧЕВАЦ 2 : 7 (0 : 2) − После еврогола са двадесетак метара играча гостију Антонијевића, домаћи су у кратком року створили три изгледне прилике али се истакао голман Ковачевчана Лукић. Грешку голмана "графоса" искористио је Милошевић и у 43. минуту лобовао голмана удвостручивши предност гостију. У другом полувремену Ковачевац за 20 минута постиже три гола и решава питање победника. Домаћи су успели да смање резултат са два гола, али још два комада Ковачевца нису их спасли једног од најтежих пораза у историји клуба са Топчидера.


РЕЗУЛТАТИ 23. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Железничар - Срем (0:1)
Дорћол - Сопот (1:0)
Вождовац - Раднички (0:0)
Графичар - Ковачевац (2:7)
БАСК - Београд (3:2)
Ресник - Младеновац (1:2)
Хајдук - Палилулац (1:2)
Синђелић - Шумадија (3:2)


Табела Српске лиге "Београд"

1. Шумадија (45)
2. Раднички (44)
3. БАСК (37)
4. Срем (34)
5. Синђелић (33)
6. Београд (33)
7. Ковачевац (33)
8. Ресник (32)
9. Дорћол (30)
10. Вождовац (30)
11. Хајдук (29)
12. Младеновац (28)
13. Сопот (27)
14. Палилулац (24)
15. Графичар (24)
16. Железничар (16)





ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

СРЕМ − РЕСНИК
ШУМАДИЈА − ВОЖДОВАЦ
РАДНИЧКИ (О) − ДОРЋОЛ
СОПОТ − ЖЕЛЕЗНИЧАР
МЛАДЕНОВАЦ − ГРАФИЧАР
КОВАЧЕВАЦ − БАСК
ПАЛИЛУЛАЦ − СИНЂЕЛИЋ
БЕОГРАД − ХАЈДУК

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.