logo

Спорт

Бодови за опстанак

Бодови за опстанакСа две везане победе, у среду на Селтерсу против Хајдука, и јуче на страни над екипом Синђелића, ОФК Младеновац је после катастрофалне серије лоших резултата успео да побегне са зачеља српсколигашког каравана. Овом победом плави су вероватно "кроз иглене уши" обезбедили опстанак у лиги, иако можемо само да жалимо што нису играли као у првом делу сезоне јер их је тада било задовољство гледати. Са, друге стране Ковачевац је поражен на страни од Вождовца и стао је "уз раме" Младеновцу, тако да ћемо ова наша два тима гледати и у наредној сезони Српске лиге.

Што се тиче нашег трећег српсколигаша, Шумадије из Јагњила ситуација је мало компликованија. Иако су у више наврата држали прво место, после ремија у Сопоту, на врху табеле се закувало. Јагњилци у наредном колу играју дерби сезоне против првопласираних Обреновчана, а шансу из потаје чека БАСК, екипа коју као да су из топа испалили у наставку сезоне, те је догурала до самог врха табеле. Ове три екипе бориће се за улазак у другу лигу тако да нас свакако чека занимљив расплет.

СИНЂЕЛИЋ - МЛАДЕНОВАЦ 2 : 3 (0 : 3) − Навикли да гледају анемичну игру противника, Синђелић је био изненађен агресивним стартом Младеновчана. Ипак, прву шасну су имали домаћи. У 17. минуту пенал за Синђелић, на срећу Јовановић траљаво шутира, а Пауновић брани. Пет минута касније Младеновац стиже до вођства. На асистенцију Милојевића Вукмировић тресе мрежу. У наредних десетак минута Младеновац постиже још два гола. Најпре Пантић у 28. а потом и Смиљанић у 30. минуту. Наставак је донео пад у игри Младеновчана, али "штек" од три гола ипак је био довољан за победу. Домаћи су успели да са два гола, Ђуровића у 60. и Младеновића у 62. минуту унесу неизвесност у меч, али то је било све од екипе Синђелића.


РЕЗУЛТАТИ 27. КОЛА СРПСКЕ ЛИГЕ БЕОГРАД 09/10.

Железничар - Палилулац (1:1)
Дорћол - Београд (0:0)
Вождовац - Ковачевац (2:0)
Раднички - Срем (4:2)
БАСК - Графичар (3:0)
Сопот - Шумадија (2:2)
Хајдук - Ресник (3:2)
Синђелић - Младеновац (2:3)


Табела Српске лиге "Београд"

1. Раднички (53)
2. Шумадија (51)
3. БАСК (49)
4. Срем (41)
5. Београд (38)
6. Синђелић (37)
7. Хајдук (35)
8. Вождовац (34)
9. Палилулац (34)
10. Младеновац (34)
11. Ковачевац (34)
12. Ресник (33)
13. Дорћол (32)
14. Сопот (30)
15. Графичар (28)
16. Железничар (22)





ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

СРЕМ − БАСК
ШУМАДИЈА − РАДНИЧКИ (О)
РЕСНИК − СИНЂЕЛИЋ
ГРАФИЧАР − ХАЈДУК
МЛАДЕНОВАЦ − ВОЖДОВАЦ
КОВАЧЕВАЦ − ДОРЋОЛ
ПАЛИЛУЛАЦ − СОПОТ
БЕОГРАД − ЖЕЛЕЗНИЧАР

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.