logo

Спорт

Аврамовић чека 1,3 милиона динара

Аврамовић чека 1,3 милиона динара

Како је недавно објавио "Спортски Журнал", Ивица Аврамовић, дугогодишњи првотимац ОФК Младеновца и капитен, поднео је 7. августа ове године предлог за решење спора око накнаде штете коју је претрпео 16. априла на пријатељској утакмици играној против Мораве из Велике Плане.

Аврамовићу је на тој утакмици противнички играч после жестоког старта сломио потколеничну кост и скочни зглоб леве ноге, а бивши фудбалер тима са "Селтерса" лечио је повреде о свом трошку.


На основу мишљења лекара специјалисте више неће моћи да се бави професионално фудбалом, а биће му смањена и радна способност, па тражи одштету од милион динара.


Аврамовић је 9. јула 2008. године поднео и захтев за исплату још 304.000 динара на име хранарине за пролећну сезону 2007/2008. и премије као професионалац који је испуњавао све обавезе према клубу.


У одговору који преноси "Спортски Журнал", садашњи председник клуба Радивоје Јовановић је рекао
– До данас нисмо добили никакве захтеве за исплату сума које су Арбитражној комисији поднели Аврамовић и Марко Стевановић јер обојица нису имали никакве уговоре и споразуме са клубом па било каква арбитража није у складу са прописима. Ако обојица имају било каква потраживања морају се, најпре, обратити државним институцијама које то регулишу – каже Јовановић.


У документацији која поткрепљује захтеве Аврамовића налази се и потврда ОФК Младеновца с потписом бившег председника Милорада Павловића и члана Скупштине клуба, Војице Аврамовића, који потврђују наводе играча када су у питању новчане обавезе (280.000 динара), док је премије одредио Управни одбор клуба.

Арбитражи се обратио и Дејан Божовић, који је играо за ОФК Младеновац у пролећној сезони 2008. и захтева 200.000 динара и 400 евра на име премија.


Уговором се ОФК Младеновац обавезао да на име хранарине иплати 120.000 динара за шест месеци и 1.500 евра и он има потврду клупских председника Милорада Павловића и Војице Аврамовића да су наводи тачни.


У тексту се даље наводи да некадашњи прволигаш, а сада члна београдске групе Српске лиге, није много марио за измирење обавеза које су потписивали клупски достојанственици, о чему сведоче и бивши тренери Жарко Ђуровић и Иван Бујагић, и поред бројних обећања клуб није испунио обавезе из уговора склопљених 20. јануара 2008. У питању је сума од 177.000 динара.
– Због неиспуњених услова из уговора, кад су у питању плате, премије и трошкови превоза поднео сам оставку 4. априла 2008. Сва обећања руководства клуба нису испуњена ни у једном сегменту, што је изазвало незадовољство играча и тренера – написао је и потписао Жарко Ђуровић.
На крају текста новинар "Спортског Журнала" предвиђа да садашње руководство клуба са "Селтерса" очекује врућа зима.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.