logo

Спорт

Нови тим за врх табеле

Нови тим за врх табелеПосле својеврсног "ресетовања" тима ОФК Младеновац у односу на претходну сезону, довођења новог тренера и играча и отворених амбиција за улазак (тачније, повратак) у другу лигу, јуче је одржана конференција за новинаре. Пред суботњи почетак такмичења у Српској лиги Београд и прве утакмице коју Младеновац игра код куће против Палилулца (субота, 16.30) о својим очекивањима и плановима говорили су Горан Павловић, спортски директор, Радован Радаковић, тренер и Бојан Милојевић млади фудбалер ОФК Младеновца.

Наглашавајући да је у прелазном року доведен нови тренер као и велики број играча Горан Павловић, спортски директор ОФК Младеновца , истакао је да су самим тим и амбиције клуба велике.

− Хтео бих да вас подсетим да смо пријавили и ОФК Младеовац (Б) што ће бити једно изузетно занимљиво такмичење, чак бих рекао можда и занимљивије од самог првенства у Српској лиги Београд. Поред нас ту су екипе Црвене Звезде, Партизана, ОФК Београда, Рада, Бежаније и многих суперлигаша и прволигаша. Самим тим то ће бити довољна позивница да на стадион Селтерс дође што више навијача − рекао је Павловић. Он је додао да ОФК Младеновац сигурно има тим за врх табеле иако још постоји простора за појачавање неких позиција довођењем нових играча.

Са доста квалитетних играча на различитим позицијама највеће муке око "склапања коцкица" и састава победничког тима имаће свакако Радован Радаковић, нови тренер градског српсколигаша .

− Поздравио бих све Младеновчане и позвао их да дођу и бодре свој клуб. Ми ћемо им својом игром дати довољно разлога за то јер ће се ове сезоне сигурно играти добар фудбал на Селтерсу. Довели смо велики број играча, а све то треба искомбиновати и направити једну целину да би се газило и узимали бодови. Са играчима који су дошли из Београда и младеновачком омладинском школом мислим да можемо да направимо добар успех. Обзиром да је ово сада једна нова екипа најтеже је направити игру, али мислим да смо све учинили да свако од играча добије шансу. Многи тимови победе али немају игру и управо је зато важно да направимо добру игру, да спустимо лопту на земљу и да играмо од ноге до ноге. Убеђен сам да ћемо водити главну реч у Српској лиги − обећава Радаковић. Шеф стручног штаба додаје да је распоред утакмица више него идеалан.

− Сматрам да је добро да прво играмо са београдским екипама које увек претендују на прво место, нама то одговара јер сам увек био борац и жељан доказивања, и као фудбалер и сада као тренер. Желео бих да надмудрим све те екипе и да на крају сезоне осванемо на првом месту. Мислим да нас такмичење у (Б) лиги неће оптеретити већ напротив, то ће бити прилика да се играчи наметну и уђу у први тим. Сигуран сам да је одличан потез што је ОФК Младеновац ушао у ту лигу. Добро је што је цео град стао иза клуба и локална самоуправа и људи који раде у клубу, јер они клубови где дођу приватници су, по мени, вештачки клубови који трају две - три сезоне и онда годинама таворе у нижим ранговима − рекао је Радаковић.

Током припремних утакмица један од играча који је фудбалски експлодирао је млади Бојан Милојевић .

− Очекивања клуба су улазак у Прву лигу и то су и моја очекивања. Прошле године је било доста тешко јер смо имали најмлађу екипу у лиги. Играли су скоро само омладинци, а сада се ситуација променила и дошли смо до тога да планирамо улазак у виши ранг. Неће бити лако, али даћемо све од себе − рекао је млади Милојевић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.