logo

Спорт

Сребро за Јелену

 

 

Репрезентативка Србије, Јелена Миливојчевић, чланица Карате клуба "Младеновац", освојила је сребрну медаљу на Карате -1 Светском купу одржаном у Лашком.

Миливојчевићева, која се такмичи у категорији до 50 кг, победила је такмичарку Украјине, Аустрије, Алжира и у финалу изгубила од Радичевске из Македоније. На овом такмичењу учествовао је и Марко Антић, члан Карате клуба "Младеновац". Јелена је осим сребра из Словеније, донела и сребро из Турске, са Првенство Балкана за сениоре, одржаног крајем прошлог месеца.

Младеновачка каратисткиња се захвалила општини Младеновац на томе што прати и цени резултате спортиста.

– Ове сезона је за нас почела успешно али крајњи циљ нам је да освојимо још неку од медаља са светског такмичења. Очекује нас много турнира до тада и много припрема и надам се да ћемо успети да Младеновцу донесемо још медаља.

Слађана Стојковић, тренер Карате клуба "Младеновац", рекла је да овај клуб тек очекују важна такмичења и да су пријеми у родном граду увек леп подстрек за такмичаре.

– Свако поштовање које се њима укаже додатни је мотив за постизање врхунских резултата. Наш клуб је, осим сениора, у прошлој години био најуспешнији у Србији и у млађим категоријама и то у конкуренцији од преко 100 клубова. Поносни смо на њихове резултате јер улагањем у млађе категорије, децу из нашег града, осигирали смо будућност постизања најбољим резултата у младеновачком спорту – рекла је Стојковићева.

Владан Глишић, председник Привременог органа градске општине Младеновац, истакао је да ће општина Младеновац пратити резултате свих спортиста и да ћемо бити доследна у награђивању, а не само у обећавању.

– Направили смо Стратегију развоја спорта и Спортски савез ради на томе да препозна клубова који праве добре резултате што ће бити и основ за њихово финансирање. Жеља нам је, да када се формирају сви општински органи, изађемо са предлогом за спортске стипендије. Чињеница је да су спортисти били запостављени и желимо да им омогућимо све услове како би се посветили само раду и тренирању – рекао је Глишић.

Александар Ранисављевић, председник Карате клуба "Младеновац", похвалио је Стратегију развоја спорта општине Младеновац.

– За доношење ове стратегије посебно бих се захвалио Горану Спасојевићу чијим залагењем је овај документ донет у рекордном року. Очекујем да ћемо до 2020. године успети да позиционирамо Младеновац на европској и светској сцени када је врхунски спорт у питању – рекао је Ранисављевић.

Горан Спасојевић, градски одборник, рекао је да нема боље промоције за општину Младеновац од врхунских спортских резултата.

– Приликом израде Стратегије развоја спорта водили смо рачуна да вам што пре омогућимо основ за што бољи и успешнији рад. Младеновцу је свакако потребно више оваквих и спортиста и резултата јер ће нам то помоћи да се боље позиционирамо међу градским општинама јер знамо какви су услови у Београду, а какви у Младеновцу. Циљ нам је да те услове изједначимо.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.