logo

Спорт

Тешка три бода

Тешка три бодаСуботња утакмица против екипе Београда показала је да зацртани пут ОФК Младеновца до титуле сигурно неће бити шетња по месечини, већ пре ход по трњу. Квалитетни и жилави противник савладан је тек у другом полувремену, а онда је уследила грчевита одбрана са играчем мање. Ипак, на крају све похвале за плаве, заслужена победа и нова три бода.

Наша друга два тима играла су променљиво, док је Ковачевац код куће поражен са 0 : 1 од екипе Балкана из Миријева, Шумадија је у Јагњилу "почистила" Вождовац са 3 : 0.

ОФК МЛАДЕНОВАЦ – БЕОГРАД 1 : 0 (0:0) – После првих десетак минута притиска домаћих игра је убрзо ушла у "егал фазу". Београђани су успешно затаварали све пролазе ка свом голу, па су се напади ОФК Младеновца углавном звршавали далеко од противничког шеснаестерца. Како се ближило полувреме екипа Београда је показала да је равноправан ривал и чак у неколико наврата припретила голу Младеновчана. Најозбиљнију шансу имао је играч гостију Влајић који је шутирао са двадесетак метара али је Лукић био сигуран, са друге стране попустио је притисак домаћих са почетка меча тако да је на полувремену све мирисало на поделу бодова.

Међутим, наставак меча доноси много више узбуђења. Тренер Радаковић у другом полувремену убацује три свежа играча, Ржића, Пантића и Ратковицу. Ипак први до шансе долазе гости. Центарфор Пучинац улази у казнени простор домаћих и жестоко шутира али лопта на срећу погађа спољни део мреже Лукића.

У 72. минуту долазио до преломног тренутка утакмице. Пантић пробија по левој страни, финтом избацује свог чувара и прецизно центрира пред гол Београда. Лопту пажљиво прати Грујичић који скаче, и трзајем главе шаље лопту у мрежу. Младеновац стиже до вођства, али пар минута касније следи пех који је домаће натерао да остатак меча проведу у грчевитој одбрани гола.

Асистент код водећег погодка Марко Пантић после наизглед безазленог дуела пада после чега га са болном гримасом на лицу износе са терена. Убрзо по позиву на терен стижу амбулантна кола, који су на срећу овај пут били ажурнији него раније, и повређеног Пантића са исчашеним раменом превозе у Хитну помоћ.

Са друге стране на терену почиње петнаестоминутна драма. Како је Радаковић искористио све три измене Младеновац наставља са десет играча. Гости са Карабурме крећу у жестоку опсаду гола Живка Лукића. Следи напад за нападом, али дефанзивци Младеновца успевају да прекину већину акција Београда. Уз дефанзивце, све похвале заслужује голаман Лукић који поред неколико сјајних интервенција успева и да у 88. минуту одбрани шут јак шут Пучинца са пет метара. После судијске надокнаде која је трајала неуобичајно дуго судија Лазаревић коначно свира крај меча.



Резултати 4. кола Српске лиге Београд 10/11.

Хајдук – Жарково (3 : 2)
Младеновац – Београд (1 : 0)
Сопот – Дорћол (2 : 0)
Ресник – Синђелић (0 : 3)
Раднички – Срем (2 : 2)
Графичар – Палилулац (0 : 0)
Ковачевац – Балкан Миријево (0 : 1)
Шумадија – Вождовац (3 : 1)


Табела Српске лиге "Београд"

1. Сопот (12)
2. Младеновац (10)
3. Балкан (10)
4. Срем (8)
5. Шумадија (8)
6. Хајдук (8)
7. Графичар (7)
8. Вождовац (6)
9. Раднички (5)
10. Београд (5)
11. Ковачевац (5)
12. Палилулац (4)
13. Синђелић (3)
14. Жарково (3)
15. Ресник (3)
16. Дорћол (1)





ПАРОВИ СЛЕДЕЋЕГ КОЛА

ЖАРКОВО – ВОЖДОВАЦ
БАЛКАН – ШУМАДИЈА
ПАЛИЛУЛАЦ – КОВАЧЕВАЦ
СРЕМ – ГРАФИЧАР
СИНЂЕЛИЋ – РАДНИЧКИ
ДОРЋОЛ – РЕСНИК
БЕОГРАД – СОПОТ
ХАЈДУК – МЛАДЕНОВАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.