logo

Спорт

Због кога се деца смрзавају ?

Због кога се деца смрзавају ?Поводом понашања руководства фудбалског клуба Раднички из Обреновца на суботњој утакмици против ОФК Младеновца, данас се отвореним писмом огласила Управа фудбалског клуба Младеновац. У писму се, између осталог, изражава жаљење али и најоштрије осуђује коришћење и злоупотреба играча као вид притиска на избор руководства Фудбалског савеза Београда.


ОТВОРЕНО ПИСМО УПРАВЕ ОФК МЛАДЕНОВАЦ


На утакмици 10. кола Српске лиге "Београд" одиграној 16.10.2010. године на градском стадиону у Младеновцу између екипа ОФК Младеновац и ФК Раднички (Обреновац) руководство гостујућег клуба понело се неспортски и непрофесионално, најпре према својим играчима, али и према фудбалу уопште.

Наиме, играчи ФК Раднички (О) дошли су уредно двадесетак минута пре почетка утакмице али ни пре, ни у полувремену, као ни по завршетку утакмице нису користили свлачионице и просторије нашег клуба. Како се овакво понашање клуба из Обреновца понавља на свим утакмицама где су домаћини клубови који су тражили смену Радивоја Раке Ђуровића са места председника Фудбалског савеза Београда, дужни смо да се отвореним писмом обратимо јавности и надлежним органима.

Верујемо да је сваком правом навијачу који је гледао утакмицу тешко пала слика фудбалера из Обреновца који су по нечијем наређењу током полувремена загрејани морали да остану на терену изложени ветру и киши.

Пре свега због заштите спорта и омладине постављамо следећа питања: Због кога су деца принуђена да се смрзавају ? Који то ванспортски интереси могу да оправдају непотребно ризиковање здравља фудбалера? Да ли је ово пример понашања који треба да буде узор младима који желе да се баве спортом ?

Право је сваког клуба да води своју спортску политику али оваква злоупотреба младића у најмању руку је неморална. Због свега изнетог позивамо надлежне органе да стану у заштиту спорта и спортиста.

Управни одбор ОФК Младeновац
Секретар клуба
Дејан Ненадовић

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.