logo

Спорт

Стартовали ремијем

Стартовали ремијемОба наша представника у Српској лиги Београд, ОФК Младеновац и Шумадија из Јагњила, започели су пролећни део превенства нерешеним резултатом. Иако су наставак првенства почели као домаћини и иако су имали више играча од противника и више гол шанси, наши тимови нису успели да дођу до три бода. ОФК Младеновац је на "Селтерсу" већи део утакмице против Радничког из Обреновца играо са играчем више али шутеви из стпопостотних шанси су завршавали поред гола, чак су Обреновчани на крају могли и да однесу сва три бода са "Селетерса". У Јагњилу, дерби кола против Телеоптика завршен је без голова иако су домаћини промашили два пенала. Мада је рано за било какве закључке судећи по минулом викенду и приказаној игри, Шумадија је све даље од жељеног баража, а ОФК Младеновцу предстоји тешка борба за опстанак у Српској лиги.

OФK МЛАДЕНОВАЦ – РАДНИЧКИ (О) 1 : 1 (1 : 0) . Пред око 300 навијача на "Селтерсу" фудбалери Младеновца разочарали су публику приказаном игром. Већ у 3. минуту нападач домаћих Костић нашао се у гол шанси али ударац из близине голман упева да одбрани. Играо се 15. минут када су гости из Обреновца остали са 10 играча. На средини терена Бошковић стартује с леђа на Срећковића, а судија му "из цуга" показује црвени картон. Само три минута касније Младеновац долази до предности. Акција у три потеза којом је избачена одбрана гостију почела је од Мировића који додаје Пантићу, а овај проиграва Срећковића који се убацује иза леђа одбране и постиже погодак. Све је у том тренутку ишло на руку Младеновчанима и резултат и бројчана предност па се очекивала рутинска победа. Међутим, гости се нису предавали, боље су се кретали по терену, били бржи и са играчем мање стварали изгледне прилике. Ипак, домаћи су имали иницијативу и у тренуцима када су успевали да дођу до гола противника колосалним промашајима пропустили шансу да дођу до мирније завршнице. Казна је стигла у 66. минуту. Слободан ударац са леве стране изводи Стојановић, лопта упада у шеснаестерац домаћих, а дефанзивац Обреновчана, Тресиглавић користи збуњеност одбране и лошу процену голмана и (у складу са презименом) главом погађа леви угао Младеновчана.


ШУМАДИЈА – ТЕЛЕОПТИК 0 : 0 . Пред близу 700 гледалаца Јагњилци су у дербију кола дочекали Партизанову франшизу из Земуна. Иако је прво полувреме протекло прилично досадно, треба издвојити потез нападача Телеоптика Шкулетића који са пет метара шутира главом али поред гола домаћих. После измена у поставци и саставу домаћих, пре свега увођење у игру Тешића, ситуација на терену се мења и Јагњилци крећу у офанзиву. Тешића у казнененом простору руши играч домаћих, а судија показује на белу тачку. Цветковић намешта лопту али шутира преко гола. У 65. минуту Тешић опет улеће у шеснаестерац, а са леђа га руши Стевановић који аутоматски добија црвени картон. Овај пут пенал шутира Игњатовић али слаб и траљав шут у леву страну голман гостију лагано хвата. До краја су Земунци могли и до сва три бода али Шкулетићев волеј на срећу погађа само пречку гола Шумадије.



Резултати 16. кола

Срем – Палилулац : (3 : 0)
Младеновац – Раднички (О) : (1 : 1)
Шумадија (Ј) – Телеоптик : (0 : 0)
Синђелић – ПКБ : (0 : 1)
Железничар – БАСК : (1 : 1)
Раднички (НБГ) – Земун : (0 : 2)
Дорћол – Лисовић : (1 : 0)
Београд – Сопот : (0 : 1)

Табела Српске лиге "Београд"

1. Земун ... 42
2. Телеоптик ... 39
3. Шумадија ... 32
4. Раднички (О) ... 26
5. Лисовић ... 23
6. Сопот ... 20
7. Младеновац ... 19
8. Дорћол ... 19
9. БАСК ... 18
10. Палилулац ... 17
11. Срем ... 17
12. ПКБ ... 16
13. Синђелић ... 16
14. Београд ... 15
15. Раднички (НБГ) ... 15
16. Железничар ... 14



Парови 17. кола

МЛАДЕНОВАЦ - СРЕМ
РАДНИЧКИ (О) - ШУМАДИЈА
ТЕЛЕОПТИК - СИНЂЕЛИЋ
ПКБ - ЖЕЛЕЗНИЧАР
БАСК - РАДНИЧКИ (НБГ)
ЗЕМУН - ДОРЋОЛ
ЛИСОВИЋ - БЕОГРАД
СОПОТ - ПАЛИЛУЛАЦ

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.