logo

Спорт

Успаванка на "Селтерсу"

Успаванка на "Селтерсу"После радне недеље постоји много начина да упропастите лепо, пролећно, сунчано викенд поподне, а један је сигурно био суботњи долазак на градски стадион на "Селтерсу". Грдаски српсколигаш дочекао је последњи тим на табели Раднички из Новог Београда. Ако ставимо на страну то што су обе екипе приказале слабу и досадну фудбалску представу, Младеновац је пропустио прилику да дође до три бода и слабом и безидејном игром успео да на домаћем терену "исчупа" само бод.

МЛАДЕНОВАЦ – РАДНИЧКИ (НБГ) 1 : 1 ( 1:0 ) . Пред стотинак навијача ОФК Младеновац је у суботњој утакмици 21. кола угостио екипу београдског Радничког. Иако су домаћи имали благу иницијативу, деведесет минута на "Селтерсу", гледаоци су заборавили још по изласку са стадиона. Од малобројних виђених прилика почећемо са нападачем домаћих Грбић који је шутирао главом у 9. минуту али лопта пролази метар поред стативе. Уследила је неповезана игра обе екипе, форсирање напада домаћих кроз средину који су се завршавали на центру терена непрецизним пасоваима, док је десна страна игралишта остајала празна. Обе екипе су покушавале "бунарењем" да упосле нападаче који су по правилу хватани у офсајд замке. Ипак, један од ретких напада по десној страни завршио се поготком. Срећковић са бока убацује лопту пред противнички гол, а млади Грбић у 40. минуту доводи Младеновчане у предност. На почетку другог полувремена гости користе неозбиљност домаће одбране и из "тренинг" акције пред противнички голом долазе у 47. минуту до поравњања. Центарфор Бједов пласира лопту у леви угао Младеновићевог гола који се пригодним речима које су се чуле до трибина захвалио својој одбрани на млитавој реакцији. Остатак меча донео је још неколико полуприлика на обе стране али резултат је остао непромењен. И док је утакмица била досадна, после звиждука судије Алексића, било је много занимљивије. Два гостујућа играча, тренер и председник новобеоградског клуба кренули су у обрачун са главним судијом који се уз доста среће неозлеђен докопао свлачионице.

ШУМАДИЈА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 2 : 0 (1 : 0) . После црне серије пораза Јагњилци су гостима из Баре Венеције наплатили рачун. Бољи у сваком сегменту игре, домаћи су дошли до заслужене победе. Већ у 11. минуту погађају стативу, на после слободног ударца у завршници полувремена штопер гостију Миленковић погађа сопствену мрежу. Наставак доноси доминацију домаћих, који опседају шеснаестерац противника. Тешић је са лакоћом "секао" противничку одбрану али је недостајала завршница. У последњем минуту меча Игњатовић из другог покушаја погађа мрежу Железничара и оверава заслужену победу Јагњилаца.



Резултати 21. кола

Синђелић – Срем : (1 : 3)
Шумадија – Железничар : (2 : 0)
Младеновац – Раднички (НБГ) : (1 : 1)
Раднички (О) – Дорћол : (3 : 2)
Телеоптик – Београд : (2 : 0)
ПКБ – Палилулац : (2 : 1)
БАСК – Сопот : (1 : 1)
Земун – Лисовић : (4 : 0)

Табела Српске лиге "Београд"

1. Земун ... 57
2. Телеоптик ... 51
3. Шумадија ... 41
4. Раднички (О) ... 31
5. Срем ... 29
6. Сопот ... 27
7. Младеновац ... 24
8. Дорћол ... 24
9. БАСК ... 24
10. Железничар ... 23
11. ПКБ ... 23
12. Палилулац ... 23
13. Лисовић ... 23
14. Београд ... 22
15. Синђелић ... 21
16. Раднички (НБГ) ... 17



Парови 22. кола

СРЕМ - ЗЕМУН
ЛИСОВИЋ - БАСК
СОПОТ - ПКБ
ПАЛИЛУЛАЦ - ТЕЛЕОПТИК
БЕОГРАД - РАДНИЧКИ (О)
ДОРЋОЛ - МЛАДЕНОВАЦ
РАДНИЧКИ (НБГ) - ШУМАДИЈА
ЖЕЛЕЗНИЧАР - ЗЕМУН

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.