logo

Здравство

Одржан "Базар здравља" у Спортском центру

Одржан "Базар здравља" у Спортском центру Да је "Базар здравља" постао омиљен међу Младеновчанима могли смо да видимо и у суботу када су многобројни грађани посетили ову здравствено-промотивну манифестацију у Спортском центру. Да ли су томе разлог гужве по амбулантама и Дому здравља или брига наших суграђана за сопствено здравља не знамо, али грађани су у суботу напунили Спортски центар и искористили прилику да без здравствене књижице и чекања измере телесну висину и тежину, ниво шећера у крви и крвни притисак, као и да сазнају индекс ухрањености.

У зависности од резултата, добили су савете лекара и нутриционисте у вези с правилном исхраном, превенцијом карцинома дојке и грлића материце, уз детаљно упутство за самопреглед дојке.

"Базар здравља" организован под покровитељством Секретаријата за здравство, и Дома здравља "Младеновац", употпуњен је и завршном манифестацијом поводом обележавања Двадесете недеље здравља уста и зуба под слоганом: "Сви заједно до лепог осмеха", у организацији Службе за стоматолошку здравствену заштиту Дома здравља. На базару се истовремено одвијала и Организована је и изложба литерарних и ликовних радова деце предшколских установа и нижих разреда основних школа са територије Младеновца.

Др Љуба Гркавац , помоћник директора Дома здравља, каже да је идеја оваквих манифестација промоција здравља и здравих стилова живота.

− За ова наша мерења није потребна здравствена књижица, довољно је само да дођете и да искористите оно што вам се нуди. Жеља нам је да широј популацији кажемо нешто више о очувању здравља и факторима ризика − рекла је др Гркавац.

Зоран Милетић , члан Општинског већа за задравство поручио је суграђанима да превентивним прегледима могу себи да спасу живот. Он је позвао Младеновчане да посете Превентивни центар у Дому здравља.

− Једном годишње је сасвим довољно да урадите те прегледе, а ево и ја сам то данас урадио, измерио тежину, висину, вредности шећера и могу вам рећи да није баш сјајно, мало мање меса, а мало више воћа и поврћа и то је то − каже Милетић.

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.