logo

Aktuelnosti

Obeležen Svetski dan dobrovoljnihl davalaca krvi

 

Povodom 14. juna, Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, Crveni krst Mladenovac organizovao je tradicionalni prijem za dobrovoljne davaoce i sve koji su pomogli u afirmisanju ove humane delatnosti.

Na svečanosti su dodeljene plakete, zahvalnice i priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi, pojedincima i ustanovama koji su doprineli razvoju kulture davanja krvi i pomogli afirmisanju dobrovoljnog davalaštva krvi u Mladenovcu.

Čestitajući praznik, Vesela Jevtić, sekretar Crvenog krsta Mladenovac zahvalila se svim dobrovoljnim davaocima krvi u Mladenovcu na visokom stepenu humanosti koji pokazuju pri svakoj akciji prikupljanja krvi. Takođe se zahvalila opštini Mladenovac na uspešnoj saradnji i pomoći. Ona je istakla da je opštinska organizacija Crvenog krsta Mladenovac jedna od najuspešnijih u Gradu Beogradu po postignutim rezultatima.

Primajući plaketu "Široko srce" u ime gradske opštine Mladenovac, predsednik opštine Vladan Glišić zahvalio se dobrovoljnim davaocima na humanosti koju godinama pokazuju i čestitao im Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

„Danas je prilika da se zahvalimo mnogobrojnim Mladenovčanima koji redovno daju krv i nesebično pokazuju svoju humanost i veliko srce. Ovo je takođe i prilika da pozovemo sve naše sugrađane da na ovaj način daju doprinos zdravlju onih ljudi kojima je krv neophodna. Svi mi, zajedno, moramo podići svest stanovništva o ovom humanom činu na viši nivo. Dati krv, znači nekome dati život. Svako od nas mora biti svestan da nekom od naših najbližih ili nama samima u nekom trenutku može biti potrebna krv i to bi trebalo da bude osnovna misao pri opredeljenju na ovaj humani čin. Gradska opština Mladenovac ima dobru saradnju sa Crvenim krstom i nastaviće da podržava sve aktivnosti koje ta organizacija realizuje,“ rekao je Glišić.

Na prijemu povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, plaketu su, između ostalih, dobili i Centar za kulturu i turizam Mladenovac i Gimnazija Mladenovac.

Davaocikrvi1
Davaocikrvi2
Davaocikrvi3
Davaocikrvi4
Davaocikrvi5
Davaocikrvi6
Davaocikrvi7
Davaocikrvi8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.