logo

Aktuelnosti

Poljoprivredni karavan „Naj domaćin 2024“ stigao u Mladenovac

Poljoprivredni karavan „Naj domaćin 2024“ posetila je ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelena Tanasković, koja je zajedno sa predsednikom Gradske opštine Mladenovac, Vladanom Glišićem i direktorom Instituta za stočarstvo u Beogradu, Nikolom Delićem, obišla štandove mladenovačkih poljoprivrednih proizvođača.


Ministarka Tanasković je naglasila da joj je velika čast što prisustvuje ovom događaju, pre svega zbog onih 3.500 poljoprivrednika koji živi i radi na teritoriji Mladenovca i dodala da je reč o radnim ljudima koji tačno znaju šta im treba i imaju konkretne predloge.


„Ja insistiram da svaka grana krene prvo od primarnog poljoprivrednog proizvođača, i tako će ostati u budućnosti. Vi ste ti od kojih sve počinje i vi ste ti koji na kraju krajeva držite poljoprivredu Srbije. Ono što želim da vam kažem je da ćemo mi nadalje investirati više u poljoprivredu“, poručila je Tanasković, i pozvala mladenovačke poljoprivrednike da podnesu prijave za izbor “Naj domaćina 2024.“.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, istakao je da je izbor za „Naj domaćina“ pravi primer kako treba poštovati i ceniti poljoprivrednika, čuvati i negovati tradiciju srpskog seljaka i domaćina.


Dodao je da je u opštini Mladenovac zastupljena raznovrsna poljoprivredna proizvodnja, te da se poljoprivrednici pretežno bave ratarstvom, povrtarstvom, voćarstvom, i proizvodnjom mleka.


„Podsetio bih da je prošle godine više od 400 mladenovačkih poljoprivrednika dobilo subvencije grada Beograda u vidu traktora, priključnih mašina, ovaca, junica i košnica, što je u novcu iznosilo jednu četvrtinu od ukupnih subvencija za poljoprivredu grada Beograda“, rekao je Glišić.

Poljoprivrednici, učesnici karavana u Mladenovcu, dobili su na poklon po 100 kilograma đubriva, a pored predstavljanja proizvoda priređen je i bogat kulturno-umetnički program u kojem su učestvovale sestre Gobović i kulturno-umetnička društva Kud Ljubomir Ivanovic Gedza, Kud Sumadija Vlaska i KUD "Slavko Manojlović".

Izbor za „naj domaćina“ održava se po drugi put, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije. Prijave se podnose do 30. septembra.

PoljoKaravan1
PoljoKaravan2
PoljoKaravan3
PoljoKaravan4
PoljoKaravan5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.