logo

Aktuelnosti

Štab za vanredne situacije održaao sednicu

Na sednici Štaba za vanredne situacije na teritoriji Gradske opštine Mladenovac, koju je sazvao komandant štaba i predsednik GO Mladenovac Bogdan Vuksanović, razmatrane su preventivne mere u vezi sa aktuelnom meteorološkom situacijom kao i izveštaji o vodosnabdevanju i stanju na gradskoj deponiji.


Prema zaključku Štaba, a na osnovu iveštaja JKP „Mladenovac“, vodosnabdevanje na teritoriji opštine trenutno je stabilno i svi delovi grada uredno su snabdeveni vodom, uprkos izuzetno visokim temperaturama vazduha koje danima prelaze i 40 stepeni Celzijusa.


Štab za vanredne situacije apeluje na sugrađane da budu solidarni i da racionalno troše vodu, kako bi sistem ostao stabilan tokom izuzeto toplog i sušnog perioda koji nas očekuje i narednih dana. Komunalna milicija i komunalna ispekcija vršiće pojačanu kontrolu nenamenske potrošnje vode.


Na osnovu izveštaja "JKP Mladenovac", požar na gradskoj deponiji je u rekordnom roku stavljen pod kotrolu. "JKP Mladenovac" će nastaviti sa stalnim 24 satnim dežurstvima na deponiji.


Prema zaključku Štaba, zabranjeno je vršiti spaljivanje biljnih ostataka, strnih useva i smeća imajući u vidu da usled visokih temperatura može lako doći do nekontrolisanih požara koje nanose velike materijalne štete i stradanje ljudi.


Na današnjoj sednici, za nove članove Štaba za vanredne situacije imenovani su Bojan Rakanović, šef odseka Komunalne milicije u Mladenovcu i Nikola Ilić, komandir Vatrogasno spasilačke jedinice Mladenovac.

Stab1
Stab2
Stab3
Stab4
Stab5

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.