logo

Aktuelnosti

Izveštaj o radu Kovid ambulante Doma zdravlja Mladenovac

alt

U Kovid ambulantu Doma zdravlja Mladenovac, od 17. marta, kada je počela sa radom, do danas, javilo se 453 pacijenta. Test na prisustvo virusa Kovid19 urađen je kod 64 pacijenta, od čega je četrdeset pacijenata imalo negativan nalaz, a njih dvanaestoro bilo je pozitivno na virus. Od pomenutih dvanaest pacijenata, petoro je već otpušteno sa bolničkog lečenja, dok za dvanaest pacijenata još nisu stigli rezultati.

Po evidenciji Portala otvorenih podataka Republike Srbije, dvadeset sedam osoba koje imaju prebivalište na teritoriji opštine Mladenovac zaraženo je virusom Kovid 19, od čega se petnaest nalazi na evidenciji Portala otvorenih podataka Republike Srbije, primljeni u zdravstvene centre pre 17. marta, imaju blagu kliničku sliku ili očekuju drugi kontrolni nalaz. Ovi pacijenti nisu prošli kroz Kovid ambulantu Doma zdravlja Mladenovac, a neki od mogućih razloga su zato što su došli iz inostranstva, već su se nalazili u medicinskim centrima, zato što se radi o medicinskim radnicima ili zato što samo imaju prebivalište na teritoriji naše opštine a žive van teritorije GO Mladenovac.

Prosek godina osoba koje su zaražene virusom Kovid 19, a koji su se javili u ambulantu Doma zdravlja Mladenovac je 41 godina. Najstariji pacijent ima 72 godine, izlečen je i ima negativan nalaz, najmlađi pacijent ima 5 godina, nema simptome i nalazi se pod nadzorom lekara.

U poslednjih nekoliko dana smanjuje se broj pacijenata sa respiratornim simptomima koji se javljaju u Kovid ambulantu Doma zdravlja Mladenovac. Uprkos tome, biće povećan broj urađenih briseva zbog kontrolnih pregleda onkoloških bolesnika, trudnica koje se pripremaju za porođaj i kontrolnih briseva pacijenata koji su smešteni u Institut za rehabilitaciju Selters.

U Institut za rehabilitaciju Selters smešteni su zdravstveni radnici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, njih devedesetoro kod kojih je dijagnostikovano prisustvo virusa.
Prema informacijama iz Kovid ambulante Doma zdravlja Mladenovac, jednom od pacijenata koji se nalazi u Institutu za rehabilitaciju Selters već je urađen kontrolni bris koji je negativan i taj pacijent biće otpušten. U narednim danima biće urađen kontrolni test za 60 lica koja su smeštena u Institutu za rehabilitaciju Selters.

Kovid ambulanta Doma zdravlja Mladenovac radiće svakog dana i za vreme trajanja Uskršnjih praznika od 08 do 18 časova.

Sledeći izveštaj Kovid ambulante biće prosleđen Štabu za vanredne situacije gradske opštine Mladenovac prvog radnog dana nakon Uskršnjih praznika.

Apelujemo da se građani pridržavaju svih propisanih mera prevencije, da nastave sa održavanjem socijalne distance i da koriste zaštitne maske i rukavice.

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE
NA TERITORIJI GRADSKE OPŠTINE MLADENOVAC
III-09-820-1-42//2020, 16. april 2020. godine

Komandant Štaba
Vladan Glišić

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.