logo

Aktuelnosti

Prijem za učenike koji su pohađali programe istraživačke stanice "Petnica"

 

Za petoro nadarenih učenika mladenovačke Gimnazije koji su uspešno završili programe Istraživačke stanice "Petnica" organizovan je prijem u Gradskoj opštini Mladenovac.

Ana, Milica, Danica, Rastko i Srba su izrazili zahvalnost Opštini Mladenovac koja je propoznala značaj koji ovi programi imaju za dalje usmeravanje karijernog razvoja i istakli da je iskustvo koje su stekli timskim radom od izuzetnog značaja za njihove socijalne, odnosno komunikacione veštine.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, pohvalio je učenike na inicijativi i želji da nešto dodatno nauče i naglasio da će opština i sledeće godine podržati učenike svih škola koji budu izrazili želju da se dodatno obrazuju.Takođe, učenicima je rekao da su vrata opštine za njih i njihove ideje uvek otvorena.

Direktor Gimnazije Mladenovac, Aleksandar Cvetković, govoreći o svojim učenicima, istakao je da je ponosan na njih, kao i na sve druge koji ulažu svoje slobodno vreme u dodatno obrazovanje.

Članovi Veća Gradske opštine Mladenovac Dejan Stepanović i Veljko Lukić takođe su pozdravili učenike i poželeli im sreću u budućem obrazovanju na visokoškolskim ustanovama.

Kako su učenici naveli, pohađanje programa u "Petnici" im je pomoglo u vezi sa stvarima koje ne mogu nužno naučiti u formalnim ustanovama obrazovanja. Kako kažu, ono što su naučili odnosi se na metodologiju naučnog istraživanja, veštine iz oblasti sociologije i psihologije, odnosno komunikacije, a pored toga, značaj se ogleda i u druženju sa vršnjacima iz drugih mesta koji dele ista interesovanja.

Milica Milošević, učenica trećeg razreda Gimnazije IT smera osvrnula se na značaj koji je "Petnica" imala za njeno obrazovanje.

""Petnica" je dosta poboljšala moje sposobnosti. Pre svega, ovo iskustvo me naučilo da radim u timu, da istražujem i još dosta novih stvari. Stekla sam mnogo novih poznanstava, dosta ljudi koji imaju ista interesovanja kao i ja. U "Petnici" smo naučili da kolektivno pružamo podršku jedni drugima kako bismo napredovali. Taj napredak dosta znači. Mene je zanimalo računarstvo. Pre "Petnice" imala sam neku osnovnu ideju o računarstvu, a nakon pohađanja programa sam saznala da računarstvo nije baš ono što sam prvo zamislila i da tu ima dosta zanimljivih stvari. Zainteresovala me i kriptologija tj.šifrovanje i slične stvari. Sve u svemu, ovo je za nas bilo divno iskustvo" istakla je Milica.

Pohađanje programa i boravak u Petnici talentovanih mladenovačkih gimnazijalca finanisrala je Gradska opština Mladenovac.

Petnica1
Petnica2
Petnica3
Petnica4

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.