logo

Aktuelnosti

Održana 10. sednica Skupštine opštine Mladenovac

 

Na 10. sednici Skupštine opštine Mladenovac odbornici su razmatrali i usvojili svih pet tačaka dnevnog reda. Usvojen je rebalans budžeta opštine Mladenovac, kao i rebalansi programa poslovanja Ustanove Centar za kulturu i turizam Mladenovac i JP "Pijace" Mladenovac.

Kao najvažniju tačku dnevnog reda odbornici su usvojili i predlog rešenja o davanju saglasnosti na koncept rešenja izgradnje primarne vodovodne mreže koja se priključuje na regionalni vodovod Makiš - Mladenovac.

Predsednik Gradske opštine Mladenovac Vladan Glišić je istakao značaj davanja saglasnosti na koncept rešenja izgradnje primarne vodovodne mreže kako bi taj projekat postao sastavni deo projekta regionalnog vodovoda Makiš - Mladenovac.

"Ovu odluku ćemo proslediti Gradu Beogradu i Direkciji za izgradnju i planiranje Grada Beograda, koji će dalje uvrstiti ovaj predlog koncep rešenja, a čine ga dva odvojka vodovodne mreže kod fabrike "Kvarc". On predviđa severozapadni i jugozapadni deo, čime će se formirati dva prstena vodovodne mreže oko naše opštine. Tako ćemo doći u mogućnost da možemo da projektujemo sekundarnu mrežu za 12 sela koja sad nemaju vodu, a stanovnici ovih sela mogu da se nadaju da će u narednih par godina dobiti vodu do svojih domaćinstava. Predviđeno je da će primarni rezervoar  biti smešten u Selo Mladenovcu.

Na ovom projektu je radio tim ljudi iz Mladenovca, a posebno bih istakao inženjere hidro struke Momčila Davidovića, vlasnika firme "Akva inženjering" i Dragana Ivanovića, radnika opštinske uprave, kao i Vladetu Lučića, direktora JKP Mladenovac koji je zajedno sa svojim timom učestvovao u izradi ovog projekta.

Želim da se zahvalim Direkciji za izgradnju i planiranje Grada Beograda, kao i JKP Beogradski vodovod i kanalizacija koji je uradio ovaj koncept rešenja i dao nama na saglasnost, a u dogovoru sa njima smo i započeli  projektovanje sekundarne vodovodne mreže za 12 sela koja nemaju vodu a nastavak je ove primarne mreže.

Kada je vodosnabdevanje u pitanju predviđeno je da u sledećoj godini bude izgrađeno 6 bunara sredstvima Grada, kao i 3 bunara koja će finansirati opština."

10sednica1
10sednica2
10sednica3
10sednica4
10sednica5
10sednica6
10sednica7
10sednica8

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.