logo

Штаб за ванредне ситуације одржаао седницу

На седници Штаба за ванредне ситуације на територији Градске општине Младеновац, коју је сазвао командант штаба и председник ГО Младеновац Богдан Вуксановић, разматране су превентивне мере у вези са актуелном метеоролошком ситуацијом као и извештаји о водоснабдевању и стању на градској депонији.


Према закључку Штаба, а на основу ивештаја ЈКП „Младеновац“, водоснабдевање на територији општине тренутно је стабилно и сви делови града уредно су снабдевени водом, упркос изузетно високим температурама ваздуха које данима прелазе и 40 степени Целзијуса.


Штаб за ванредне ситуације апелује на суграђане да буду солидарни и да рационално троше воду, како би систем остао стабилан током изузето топлог и сушног периода који нас очекује и наредних дана. Комунална милиција и комунална испекција вршиће појачану контролу ненаменске потрошње воде.


На основу извештаја "ЈКП Младеновац", пожар на градској депонији је у рекордном року стављен под котролу. "ЈКП Младеновац" ће наставити са сталним 24 сатним дежурствима на депонији.


Према закључку Штаба, забрањено је вршити спаљивање биљних остатака, стрних усева и смећа имајући у виду да услед високих температура може лако доћи до неконтролисаних пожара које наносе велике материјалне штете и страдање људи.


На данашњој седници, за нове чланове Штаба за ванредне ситуације именовани су Бојан Ракановић, шеф одсека Комуналне милиције у Младеновцу и Никола Илић, командир Ватрогасно спасилачке јединице Младеновац.

Stab1
Stab2
Stab3
Stab4
Stab5

Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.