logo

Актуелности

Сусрети села Србије – Влашка најуспешније село Србије

У селу Влашка одржана је завршна свечаност 50. манифестације “Сусрети села Србије”у организацији Културно-просветне заједнице Србије и Месне заједнице Влашка под покровитељством Градске општине Младеновац, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарства кутуре, “ПИ” Организације за колективно остваривање права интерпретатора, уз подршку села учесника.

Влашка је била домаћин и организатор програма, као прошлогодишњи победник у категорији села од 2.000 до 3.000 становника. На манифестацији су се окупили представници 40 села из 23 града и општине.


Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, учесницима је пожелео добродошлицу у Влашку и Младеновац, захвалио се организаторима манифестације и честитао добитницима признања уз жељу да у будућности са још више посвећености утичу на урбани, привредни и друштвени развој својих села.
Овом приликом, село Влашка добило је признање од Културно - просветне заједнице Србије за најуспешније село Србије.


Признање је додељено и КУД-у “Љубомир Ивановић Геџа” из Ковачевца за богату културну активност и међународну сарадњу, Владану Миленковићу, власнику фирме “Алу макс” из Ковачевца за помоћ у развоју културног стваралаштва у Ковачевцу и Дејану Тодоровићу, уметничком руководиоцу КУД-а “Шумадија” из Влашке за очување и неговање народног стваралаштва.


У оквиру манифестације, у просторијама Основне школе „Бора Лазић“ организована је изложба посвећена 160 годишњици од рођења Љубомира Давидовића, изложба Влашка и познати Влашчани на старим фотографијама, представљене су традиционалне српске ношње, збирка Жељка Утвара, уметничка дела историчара уметности и ликовног критичара Радише Маринковића и изложба ликовних радова ученика ОШ „Бора Лазић“.


Полагањем венаца, уз пригодан уметничко-сценски програм, обележена је стогодишњица од подизања споменика изгинулим ратницима од 1912. до 1918. године у порти Цркве Светог цара Константина и царице Јелене.

SUSRETIsela1
SUSRETIsela2
SUSRETIsela3
SUSRETIsela4
SUSRETIsela6

 

 

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.