logo

Aktuelnosti

Na otvorenom prvenstvu Mladenovca u šahu više od 170 takmičara iz 20 gradova Srbije

 

Pojedinačno otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu za kadete i pionire, koje je organizovano u Sportsko-rekreacionom centru „Ljubomir Ivanović – Gedža“, okupilo je više od 170 učesnika iz 20 gradova Srbije, kao i goste iz Bijeljine.

Među učesnicima turnira bilo je i 12 državnih prvaka koji su titule najboljih poneli na raznim turnirima i kategorijama takmičenja.

Prema rečima organizatora, Otvoreno prvenstvo Mladenovca u šahu je ove godine najjači turnir u Srbiji u toj kategoriji, kako u pogledu  masovnosti, tako i po kvalitetu samih takmičara.

Ovu sportsku manifestaciju organizovao je Šahovski klub Mladenovac uz podršku Sportskog saveza i opštine Mladenovac kao i brojnih sponzora.

Predsednik Gradkse opštine Mladenovac Vladan Glišić i direktor Sportsko-rekreacionog centra „Ljubomir Ivanović – Gedža“, Bogdan Vuksanović, čestitali su organizatorima na odlično organizovanoj sportskoj manifestaciji, a učesnicima na sjajnim partijama koje su pružili. Najboljima u svakoj kategoriji uručili su pehare i diplome.

U kategoriji dečaka 2014. godište prvo mesto osvojio je Aleksej Pavlović, a među devojčicama najbolja je bila Mia Nikolić.

U kategoriji 2013. - 2011. godište prva mesta pripala su Mihajlu Iliću i Sari Mijić.

U kategoriji 2010. – 2008. godište Vuk Kanački bio je najbolji među dečacima, a Tamara Janković u kategoriji devojčica.

U kategoriji 2007. godište i stariji, kada je reč o devojčicama, prvo mesto osvojila je Jana Milovanović, dok je titula najboljeg među dečacima pripala Marku Milanoviću koji je ujedno i najuspešniji pojedinac turnira sa sedasm poena i sedam partija.

Sahisti1
Sahisti2
Sahisti3
Sahisti4
Sahisti5
Sahisti6

  • Datum kreiranja: .
Prava korišćenja: Gradska opština Mladenovac. ©2005-2023.
Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. 
Info centar GO Mladenovac: 011/7857-846
Tehnička podrška: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.