logo

Актуелности

Уручени уговори о суфинансирању мера енергетске ефикасности

Председник Градске општине Младеновац, Владан Глишић, уручио је уговоре грађанима који су остварили право на бесповратна средства за спровођење мера енергетске санације породичних кућа и станова у оквиру пројекта „Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији“.

Ова мера укључује замену прозора, врата и других транспарентних елемената термичког омотача на кућама и становима, као и замену котлова или пећи ефикаснијим гасним котловима.

„Очекујемо да ће Министарство рударства и енергетике у наредна два месеца расписати нови јавни позив за доделу средстава за финансирање Програма енергетске санације породичних кућа и станова, у којем ће Градска општина Младеновац поново узети учешће, рекао је Дарко Ћебић, члан Општинског већа.

Приликом уручивања уговора корисницима, Глишић је истакао значај инвестирања у енергетску ефикасност која има за циљ унапређење квалитета живота и смањење утицаја на животну средину, додавши да овакве мере доприносе дугорочној одрживости и економској уштеди за грађане.

„Циљ нам је да у наредним годинама обезбедимо више средстава за овај пројекат и да на тај начин олакшамо грађанима енергетску санацију њихових домова и смањимо потрошњу енергије за грејање и хлађење домова Младеновчана“, истакао је Глишић.

За имплементацију овог пројекта, Градска општина Младеновац и Министарство рударства и енергетике определили су укупно 10 милиона динара, односно по 5 милиона динара.

Ugovorienergetskaefikasnost1
Ugovorienergetskaefikasnost2
Ugovorienergetskaefikasnost3
Ugovorienergetskaefikasnost4
Ugovorienergetskaefikasnost5

  • Датум креирања: .
Права коришћења: Градска општина Младеновац. ©2005-2023.
Контакт: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. 
Инфо центар ГО Младеновац: 011/7857-846
Техничка подршка: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.